13. 8. 2006

Nefalšovaná kočka ( The Unadulterated Cat)

autor: Pratchett, Terry
ilustrace: Jolliffe, Gray

vydal Talpress, 1993
144 stran
cena: už nevím


Nefalšovaná kočka je seriozní vědeckou prací, zabývající se tématem velmi živým a velmi chlupatým. Každý, kdo někdy přišel do styku s kočkou dá knize za pravdu. Ani slovo není vymyšleno, vše, co je popsáno, kočky dělaly a dělají. Přinejmenším je NK stejně seriozní jako ostatní Pratchettovy knihy.

Kapitoly jsou poměrně stručné, doprovázené skvělými ilustracemi.

Oddíly se věnují historii kočkovstva, druhům koček včetně těch vyhynulých či nikdy nezrozených, jménům, povahovým vlastnostem a hrám, které můžete s kočkou hrát ( z žádné hry nikdy nevyjdete jako vítězové, ale to již všichni, kteří to zkoušeli, sami dobře ví).

Druhy, jako například pekingská čičina, buločka či kočka prince Charlese, nám vysvětlí, o jaké zázraky přírody nebo genetické vědy jsme byli ochuzeni jen proto, že se někdy někdo bál trochu experimentovat.


Na webu je hodně odkazů na tuto knihu, našla jsem jeden, kde je kompletní text. Pokud majitel stránek bude mít výhrady k tomu, že sem dávám odkaz, nechť si stěžuje prostřednictvím mého mailu.
Děkuji mu.

Aktualizace -zde už není. Budete si ji muset koupit, přátelé:)

Začtěte se a rozhodněte, zda si tu drobnou radost uděláte a knížku si koupíte. Rozhodně za to stojí, ilustrace jsou skvostné a kniha vám bude přítelem vždy, když budete potřebovat trochu smíchu.

Technická: slepená, s papírovými deskami, brzo se rozpadne. Také proto, že ji budete číst
nejméně jednou ročně.

Místo v mé knihovně : noční stolek

Žádné komentáře: